Александър Недков от СУ „Георги Измирлиев“ е победител в две областни олимпиади

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИКЪТ АЛЕКСАНДЪР НЕДКОВ ОТ СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ” Е СЪБРАЛ НАЙ-ВИСОК РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА „ЗНАМ И МОГА“. Александър има 33,5 от 50 възможни точки и с това си постижение оглавява ранглистата на четвъртокласниците, участвали в надпреварата.
След него с 32,3 точки е Денислав Стоянов от СУ „Бачо Киро” в Павликени. С 31,5 точки трета е Ивелина Петрова от ОУ „Св. Патриарх Евтимий” във Велико Търново. По 30,5 точки са постигнали Сияна Стойнова, също от търновското „Св. Патриарх Евтимий”  и Стефан Николов от ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица.
83 деца са се явили на областния кръг на олимпиадата „Знам и мога“. Те са решавали тест с 12 задачи от няколко учебни предмета, включително и от изучаваното учебно съдържание, свързано с екологичното и здравното образование, защита при бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението.
ЧЕТВЪРТОКЛАСНИКЪТ АЛЕКСАНДЪР НЕДКОВ Е ПЪРВИ И В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА. Той има 19 точки. Със същия резултат е и възпитаникът на ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново Преслав Владов.
В групата на петокласниците Ема Павлова е постигнала 12,5 точки, а сред шестокласниците с най-добър резултат от 15,5 точки е Теодор Златанов. Ема и Теодор са ученици на ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново.
Снимки: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *