4753 четения

Дъщерята на кметицата на Дебелец изгря в унгарския Cosmopolitan

Биляна Първанова работи като модел и учи политология

22-ГОДИШНАТА БИЛЯНА ПЪРВАНОВА УКРАСИ УНГАРСКОТО ИЗДАНИЕ НА НАЙ-ЧЕТЕНОТО ЖЕНСКО СПИСАНИЕ В СВЕТА COSMOPOLITAN. Авторските права на нейната снимка са откупени от фотографа, пред чийто обектив е позирала кметската дъщеря миналата година. Фотосът на младото момиче е приложен към статия в т. нар. женска библия със заглавие „Колко време може да прекарате без мобилния си телефон“ и визуализира изследване за социалните потребности на нежния пол. Биляна сподели, че това не е първата нейна снимка, продадена в чужбина. Преди време се случило същото, но тогава изгряла в популярен германски сайт. Фотосът допълвал публикация на тема „Как да се справим с депресията“. 22-годишната моделка сподели, че се чувства горда, че има интерес към работата й от чужбина и смята да продължи да се развива в тази сфера, наред с още няколко занимания, на които се отдава.

БИЛЯНА Е ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НО ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЖИВЕЕ В ДЕБЕЛЕЦ, след като майка й Снежана Първанова спечели първия си управленски мандат. Завършила е СОУ „Емилиян Станев“, а наесен ще бъде студентка четвърти курс политология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Кариерата си на модел стартирала преди 5 години, след като случайно я потърсили за рекламна фотосесия на българска марка дрехи. Казва, че на шега приела предложението, но работата много й допаднала и така и до днес продължава да е рекламно лица на тази фирма.

„Това беше добър старт в сферата на модата, защото ми отвори много врати. Много хора ме забелязаха и пожелаха да реализирам и други ангажименти. Отскоро рекламирам и луксозна линия бельо. Много съм доволна и с удоволствие позирам пред фотографа Йоана Бояджиева“, сподели тя. Не крие, че в началото имала колебания дали да се снима по бельо, но след първата фотосесия се уверила, че екипът е дискретен и идеално предразполага към този тип снимки.

„Смятам, че е красиво и секси. Колекциите се допълват и от много нощници и пижами, които скриват голотата, но аз не съм консервативен човек“, увери Биляна.

Вместо да прекарва няколко часа в ръцете на гримьор и фризьор преди заставането пред обектива, тя сама подготвя цялостната си визия. Занимава се с гримьорство, а правенето на прически й идва отвътре.

Снимките й, които са откупени за чужбина, обаче нямат нищо общо с рекламните за дрехи и бельо. Те са част от т. нар. стокова фотография, която представлява съвсем различен стил в модната индустрия. Става дума за правенето на снимки по различни теми, които да се използват от реклами агенции, уеб дизайнери, списания, корпоративни творчески групи и т. н.

„ОТ 2 ГОДИНИ СЕ СНИМАМ ЗА СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ, НО МИ Е НАЙ-ЛЮБИМАТА ФОТОГРАФИЯ. Снимките продължават между 3 и 7 часа, а на тях трябва да си усмихнат, позитивен и да изразиш щастие. След края на фотосесията ченето ти се схваща. Авторските права на фотосите са на фотографа и затова е много е трудно да разбереш къде са купени. Дори самият той понякога не разбира, защото клиенти са хора и фирми от цял свят“, обясни Биляна.

22-годишното момиче коментира, че публикуването на нейна снимка в Cosmopolitan било голяма изненада за нея.

„Фотосът е от броя от октомври 2017 година, но едва сега научавам, че е бил публикуван. Много бавно става информационният обмен между купувача, фотографа и самата мен. За съжаление, няма откъде да се снабдя с изданието и само в интернет може да бъде видян“, заяви Биляна.

Освен с моделство кметската дъщеря за занимава и с гримьорство. Завършила е курс преди 2 години и към момента работи в салон за красота в Дебелец. Преди нея не е имало друга гримьорка в града. Изкарала е и курс за безиглено вкарване на хиалурон в устните, лицето т.н. Подкрепя иновативните процедури и вярва, че човек трябва да в крак с новите тенденции.

УСПОРЕДНО С РАБОТАТА ВЪРВИ И СЛЕДВАНЕТО Й. Избрала да учи политология покрай кметуването на майка си и ангажиментите на приятеля си – общинския съветник във Велико Търново и областен координатор на МГЕРБ Георги Недев.

„Винаги съм помагала безвъзмездно в инициативи и съм заставала зад каузите на партията и всичко, свързано с младежката организация. Младите са масово незаинтересовани от политиката, а това не бива да е така, защото ние сме бъдещето на България. Харесва ми да уча политология и смятам, че политиците трябва да излизат с професия политици от университета, а не да са адвокати, лекари и т. н.“, категорична е тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Дъщерята на кметицата на Дебелец изгря в унгарския Cosmopolitan

  • 12.06.2018 в 15:37
    Permalink

    Чудесна новина. Успех във всичко. Има много нужда от така мислещи млади хора.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *