Наглост! Самоволно разкопал главната улица на В. Търново рискува глоба до 10 хил.лв /снимки/

Предприемач, рзкопал главната улица на Велико Търново, докато градът се намира в извънредно положение, за да присъедини търговския си обект към канализацията. Наглата проява може да коства глоба до 10 хил. лв. на извършителя, а случаят е разкрит лично от кмета Даниел Панов с помощта на полицията. „Заедно с органите на МВР днес спряхме незаконно разкопаване на тротоарна площ, прилежаща към централната улица „Независимост“, както и на част от самата улица в района на Паметника на обесените“, информира градоначалникът.
Изпълнителите нямат издадено строително разрешение за дейности извън площта на съответния недвижим имот, което прави изкопните дейности за присъединяване към канализационната мрежа незаконни. Не е била предвидена и задължителната в тези случаи временна организация на движението.
На изпълнителя ще бъде наложена санкция по Закона за устройство на територията – глоба в размер до 10 000 лева, ще бъде изискано възстановяване на разкопаните участъци. Проверка на  „Борба“ разкри, че самоволното разкопаване е направено от собственик на къща за гости и прилежащ магазин.

Стилян НАЙДЕНОВ

сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.