Празникът на дрипавата баница във Върбица води в класацията за най-добър фестивал на българска храна


САМО ОЩЕ НЯКОЛКО ЧАСА ОСТАВАТ ДО КРАЯ НА ОНЛАЙН ГЛАСУВАНЕТО В АНКЕТАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКА ХРАНА. За титлата „Най-добър фестивал на традиционната българска храна“ се бори празникът на дрипавата баница във Върбица. Атрактивният фест на горнооряховското село е номиниран в категорията „Най-добър, вкусен и популярен фестивал на традиционна българска храна“ и в момента фестът води с около 100 гласа пред следващия в класирането.
„Имаме реални шансове да победим. Гласуването приключва в 23,00 часа тази вечер, затова се надявам всички, които са били гости на фестивала във Върбица и знаят колко вкусни баници събираме, да ни подкрепят“, коментира Анелия Димитрова, която е секретар на читалището във Върбица и основен организатор на фестивала. Тя припомня още, че наградата за победителя е 200 лв. парична премия, рекламна и медийна кампания за популяризиране на събитието, която кампания е на стойност 500 лв. Победителят получава и заснемане и излъчване на филм за фестивала, като стойността на филма е 1000 лв.
Анкетата е създадена във фейсбук групата „Кулинарните фестивали на България“. Организаторите издирват и номинират тези кулинарни празници, които са с фокус върху традиционните български храни и ястия и това трябва да е отразено и в наименованието им.
Празникът на дрипавата баница във Върбица се провежда от 2017 г., тази година той ще бъде организиран за четвърти път. Селото събира майстори на баницата от цялата страна, които се състезават с атрактивни и традиционни рецепти.
Подкрепете празника на дрипавата баница във Върбица, може да го направите на този адрес: https://m.facebook.com/questions.php?question_id=204670224132656

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.