Водещи новиниГорещи новиниНовини

Празникът на дрипавата баница стана най-добър фестивал на българска храна, наградата отива за респираторен апарат

 

ПРАЗНИКЪТ НА ДРИПАВАТА БАНИЦА ВЪВ ВЪРБИЦА СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА „НАЙ-ДОБЪР ФЕСТИВАЛ НА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА ХРАНА. Наградата е парична премия от 200 лв. и тя ще бъде дарена на МБАЛ „Св. Иван Рилски в Горна Оряховица за закупуването на респираторен апарат, каза секретарят на читалището във Върбица Анелия Димитрова.
Конкурсът беше организиран от фейсбук групата „Кулинарните фестивали на България“ с идеята да бъдат издирени тези кулинарни празници, които са с фокус върху традиционните български храни и ястия. Номинирани бяха пет фестивала, сред които този на Върбица успя да спечели най-много гласове в онлайн анкетата.
Освен наградата от 200 лв., фестът получава като премия рекламна и медийна кампания за популяризиране на събитието, както и възможността да бъде заснет филм за фестивала.
Празникът на дрипавата баница във Върбица се провежда от 2017 г., тази година той ще бъде организиран за четвърти път. Селото събира майстори на баницата от цялата страна, които се състезават с атрактивни и традиционни рецепти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *