2155 четения

1 009 души са под карантина в областта, маските на обществени места стават задължителни

Под карантина в областта са поставени 1009 души към днешна дата. Болните от коронавирус са двама лекари, които са настанени в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Леглата за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в региона, които са в неусложнено положение, са 286, а за нуждаещи се от интензивно лечение – 24 броя. Те се разпределени между търновската болница, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, Специализираната респираторна болница „Д-р Трейман“, МБАЛ Павликени и МБАЛ „Димитър Павлович“ – Свищов.

По последни данни 359 са болните от коронавирус в България, от тях 13 са интубирани, а почти 130 са настанени за болнично лечение. Жертвите са вече осем. Най-младият пациент е на 3 години от Бургас. Оздравелите са 17 човека.

От днес носенето на защитни маски на закрити и открити обществени места става задължително, разпореди здравният министър Кирил Ананиев.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “1 009 души са под карантина в областта, маските на обществени места стават задължителни

  • 31.03.2020 в 9:03
    Permalink

    И откъде ще си намерят маски хората,като в аптеките липсват? Задължителни – добре,но нека работодателите или държавата ги осигурят за всички! Или идеята е глоби да има?!!! Макар че, и глобите не виждам как ще се съберат,както е обеднял народът.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *