Горещи новиниКрими

11 души в областта нарушили домашната си карантина за три дни

Общо 11 души са засечени при полицейски проверки в областта в нарушение на домашната си карантина заради коронавируса. Всички са се завърнали от чужбина и са получили предписания от РЗИ да си стоят две седмици у дома. Независимо от крутите мерки на държавата и драстичните глоби заедно с лишаване от свобода ,доста жители на малки и големи селища не спазват карантината.

Трима мъже и жена установиха служители на полицейските управления в Г. Оряховица и Свищов. При извършени проверки в петък  на адресите на четиримата в с. Драганово и в Свищов е установено, че лица, поставени под карантина са напуснали домовете си и са нарушили предписанията на РЗИ. Служители на полицейското управление в Павликени установиха мъж в събота сутринта, който не бил на посочения адрес.

Още петима  мъже, установиха служители на полицейските управления в Свищов, Павликени, Елена и П. Тръмбеш. В неделя  при извършени проверки на адреси в Свищов, Павликени и селата Майско, Петко Каравелово и Масларево са установени общо 5-ма мъже, които са нарушили предписанията на РЗИ и са напуснали домовете си. По всички случаи са образувани отделни досъдебни производства. От началото на извънредното положение в областта са образувани близо 50 досъдебни производства за неспазване на карантина,до момента дадени на съд все още няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *