104 четения

Австралийски астрофизик попадна в болница с четири магнита в носа, докато изобретявал устройство срещу коронавируса

Австралийски астрофизик беше настанен по спешност в болница, след като в носа му заседнаха четири магнита в опит да изобрети ново устройство срещу коронавируса, съобщава „Дейли мейл“.

Доктор Даниъл Риърдън по време на самоизолация разработвал джаджа, която да ни предпази от пипане на лицето по време на пандемията. Той експериментирал с набор от магнити, които в крайна сметка заседнали в носа му. Нещата се усложнили още повече, когато той се опитал да ги измъкне с тънки клещи.

Идеята на астрофизика от Мелбърн била да разработи магнитна огърлица, която да активира аларма, ако потребителят си докосне лицето.

За целта той искал да използва сензор, който се задейства от магнитното поле. Ако други магнити, поставени на ръцете, се доближат прекалено до основата на лицето, до врата с огърлицата, полето трябва да активира предупредителна аларма да спрем навреме.

Но при опитите на Риърдън сигналът се задействал по всяко време. Той се опитвал да отдалечава магнитите от ръцете, като ги вкарал в ушите, а след това и в ноздрите си. И именно тук станала засечката. Те заседнали в носа му, той се опитал да ги извади с тънки клещи и се наложила хоспитализация. След инцидента астрофизикът решил да приключи с изобретателската си дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *