768 четения

Горнооряховското „Локо“ праща играчите на борсата, ще доиграва сезона с юношите

Ръководството на горнооряховския „Локомотив“ реши да се раздели с повечето си опитни футболисти заради кризата, предизвикана от коронавируса. Отборът ще доиграва сезона с юноши, ако разбира се бъде подновен.

„За да спасим клуба в този много тежък за спорта период, предприемаме драстични мерки. С много от момчетата имаме договорка, че пак ще работим заедно, ако ситуацията се успокои и нещата върнат нормалния си ход. На този етап обаче нямаме никаква яснота дали първенството на Втора лига ще бъде подновено. Ако това стане, ще разчитаме само на няколко опитни играчи и повече на юношите от школата“, информира президентът на клуба Иво Димитров.

На този етап се запазва треньорският щаб, но с редуцирани възнаграждения. Остават и четирима от играчите с професионални договори – Иво Харизанов, Вълчан Чанев, Жак Пехливанов и Айкут Рамадан. На тях ще се разчита, ако бъде решено първенството да се доиграе, но те също ще вземат по-малки заплати. Стефан Неделчев е изявил желание да остане и да довърши сезона с „Локомотив“ и без заплата. Останалите футболисти на „Локомотив“, които имат професионален статут, могат да изберат дали да отидат на борсата или да си търсят нов отбор.

На този етап, заради мерките, наложени за ограничаване на епидемията, няма тренировъчен процес. Ако ограниченията паднат и започнат тренировки, юношите ще получат своя шанс за изява в мъжкия футбол. Някои от момчетата като Момчил Кузманов и Янислав Цачев вече имаха своите възможности за изява през пролетта.

Извънредното положение заради COVID-19 отлага за неопределено време и Общото събрание на клуба, което трябваше да бъде на 31 март. То ще проведе, след като отпаднат ограниченията за събиране на повече хора на едно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *