434 четения

Обвиниха в тероризъм мъж, който се засне как облизва рафтове със стоки в магазин

Полицейското управление на Уорънтън, Мисури е арестувало и повдигнало обвинение на 26-годишен мъж, който разпространи видео, в което облизва рафтове със стоки в магазин Walmart, пише The Independent.

Гражданинът се казва Коди Пфистър. Той е с повдигнато обвинение за „заплаха от тероризъм“ втора степен. Той публикува скандалното видео в социалните мрежи, а в него се чува да пита: „Кой се страхува от коронавируса?“.

Полицейското управление на град Уорънтън написа във Facebook:

„Този конкретен видеоклип, който няма да бъде споделен тук, получи международно внимание и ни бяха изпратени много реакции на хора от цял свят. Ние приемаме тези оплаквания много сериозно и искаме да благодарим на всички, които съобщиха за видеото, за да може проблемът да бъде решен.“

В щата Мисури определението за “терористична заплаха втора степен” е за човек, който “безразсъдно пренебрегва риска при евакуация, карантина и други съзнателно. Това важи и за „косвена заплаха за причиняване на инцидент или състояние, включващо опасност за живота“.

Не за първи път хора се опитват да облизват необичайни повърхности в социалните медии, за да привлекат вниманието или в знак на протест срещу необходимите превантивни мерки, които правителствата, институциите и частните компании налагат в желанието си да спрат разпространението на новия коронавирус и да попречат на болниците и здравните институции да не бъдат заляти с нови пациенти и буквално да колабират.

Newsweek например съобщи за жена от Уисконсин, която облиза дръжката на вратата на фризер в магазина Festival Foods в Маршфийлд в знак на „протест“ срещу срещу пандемията с COVID-19, докато междувременно мениджър дезинфекцира въпросните дръжки. Точните ѝ мотиви са неясни, но полицията е била извикана незабавно.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *