COVID-19 по света

Момиче на 12 с коронавирус почина, случаят шокира лекарите в Белгия

Детето е имало треска три дни преди смъртта си

Момиче на 12 години, за което бе потвърдено, че заразено с ковид-19, почина в Белгия.

Младата възраст при смърт от коронавируса „е много рядко явление”, отчете говорителят на белгийския кризисен щаб д-р Емануел Андре и добави, че смъртта на детето „шокира”.

Това е „емоционално труден момент, защото включва дете”, подчерта Андре и поясни, че смъртта на момичето „също разстрои медицинската и научната общност”.

Детето е имало треска три дни преди смъртта си и е било тествано положително за ковид-19.

Не са оповестени други подробности за нейния случай, включително дали е имала  някакви съпътстващи здравословни проблеми.

Тя е един от общо 98 смъртни случая в Белгия през изминалите 24 часа и първото дете, поразено в страната от коварната инфекциозна болест, за която се счита, че засяга най-тежко хората в напреднала възраст и тези, страдащи от сериозни хронични заболявания. Броят на починалите от коронавируса по данни на белгийските власти вече е 705.

Д-р Андре обяви, че се очаква епидемията да достигне своя връх в Белгия през следващите дни, поставяйки „близо до точката на насищане болниците”.

Новината за смъртта на 12-годишното момиче идва ден, след като 14-годишно момче с положителен тест за коронавирус почина в Португалия.

Миналата седмица умря 16-годишно момиче в Париж, също заразено с ковид-19, за което беше оповестено, че не е имало други сериозни здравословни проблеми.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *