2416 четения

Общинските съветници в Горна Оряховица заседаваха с маски и решиха: Падат наемите за общински имоти при извънредното положение

Прекрасен пример на цяла България дадоха горнооряховските общински съветници. Местният парламент се събра с маски и на регламентирано отстояние, съгласно правилата, и реши да освободи  от наеми всички наематели на общински имоти за периода на извънредното положение. „Благодаря на общинските съветници, че подкрепиха предложението ми, ползвателите на обекти, общинска собственост да бъдат освободени от наем за периода на извънредно положение. Предложението бе прието единодушно от Общинския съвет.
Целта ни е в тази трудна ситуация да облекчим наемателите и да запазим икономическата им стабилност. Много фирми, поради въведеното извънредно положение и спазвайки заповедта на здравния министър затвориха своите обекти. Те не реализират никакви приходи, а същевременно имат разходи за наем на помещенията и терените, които реално в момента не използват по предназначение – това са мотивите ми за това предложение“, коментира кметът инж. Добромир Добрев.
Според него, на този етап, това е първата мярка, която се предприема. Предстои да бъде направен анализ, както и да се потърси мнението на бизнеса, за да бъдат предприети най-адекватните мерки, да помогнем на местната икономика в тази тежка ситуация.
Днешното заседание на Общинския съвет премина при засилени противоепидемични мерки. На него градоначалникът запознал и съветниците с актуалната обстановка и мерките, които сме предприели в борбата за ограничаване на covid-19 на територията на община Горна Оряховица.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *