100 четения

Учителка от Елена отправя от прозореца си послание „Усмихни се! И това ще мине!“

Учителка от Елена отправя от прозореца си послание „Усмихни се! И това ще мине!“. Идеята за надписа е на Даниела Кънчева, старши начален учител в еленското село Майско, клубен водач на еленските скаути и председател на клуба на скаутите от възрожденския град, учреден преди четири години по нейна инициатива, уточняват от община Елена.
Прозорецът, от който тя отправя своето послание, е на спретната къща до автогарата в Елена с кокетно дворче отпред. От десет дни насам той се „усмихва“ с послание към хората.
„Не мога да отнема притеснението и грижите на хората, но за части от секундата съм причина за усмивката им, а подарявайки усмивка, тя несъмнено ти се връща многократно“, посочва Кънчева.
Учителката уточнява, че скаутите в периода на извънредно положение се събират край виртуален огън, а предстоящото предизвикателство за скаутите от Елена е участието им в най-голямото международно скаутско събитие „JOTA/JOTI“.
Учителката призовава всички в извънредната ситуация да пазят себе си и околните, да помнят, че са обичани, да вярват в усмивката и да знаят, че всеки труден период ще премине, а хората ще излязат от него по-зрели, по-чисти и с ясното съзнание, че богатство е не това, което можем да купим, а това, което сме натрупали в душата си и което можем да споделим с останалите.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *