122 четения

Китай регистрира през изтеклото денонощие 36 нови заразени с коронавируса

Броят на заразените с новия коронавирус в Китай нарасна през изтеклото денонощие с 36, от които 35 са пристигнали от чужбина. Има седем нови смъртни случая, а 186 души са оздравели, съобщи днес държавният комитет по здравеопазването, цитиран от ТАСС.
По последни данни общият брой на болните в Китай е достигнал 81 554 души; 76 238 от тях са излекувани и изписани от болниците, а 3312 са починали.
Един нов случай, внесен в страната отвън, е регистриран в провинция Хубей, откъдето тръгна заболяването. Шестима са починали в Ухан, център на провинцията, а 173 са оздравелите в града. Още един е починал в Шанхай.
Днес китайските власти започват да публикуват данни за броя на инфектираните, при които болестта протича без никакви клинични симптоми. Към вчерашна дата в страната са били установени 1541 души с безсимптомно протичане, включително 205 случая, внесени отвън. През последното денонощие са регистрирани 130 нови подобни случая. 302 такива пациенти са изписани, а още двама са проявили признаци на болестта. Съответно днес безсимптомно болните от Ковид-19 в Китай са 1367.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *