13557 четения

Търновец е заразеният с коронавирус в Русе

Първият случай на COVID-19 установен в Русе е на 52-годишен мъж от Велико Търново. Пациентът е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница „Канев“. Инфектираният е с пневмония, но състоянието му е сравнително добро. Постъпил е в лечебното заведение преди два дни и веднага е бил консултиран от пулмолог. След това е изолиран в специално помещение.

Заразеният болярин се прибрал в България от Австрия, където работел в ски курорт.

Под карантина във великотърновска област са поставени 839 души към днешна дата.

Първите двама заболели от коронавирус в старата столица са настанени в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Те са в добро общо състояние и се възстановяват изолирани в Първо хирургично отделение.

310 са леглата за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в региона, но от тях само 24 са за интензивна терапия. Здравните заведения, които ще хоспитализират болни са търновската болница, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, Специализираната респираторна болница „Д-р Трейман“, МБАЛ Павликени и МБАЛ „Димитър Павлович“ – Свищов.

По последни данни 412 са болните от коронавирус в България, от тях 146 са настанени за болнично лечение, а 14 са интубирани. Средната възраст на инфектираните е 46 години. Жертвите са вече осем. Най-младият пациент е на 3 години от Бургас. Оздравелите са 20 човека.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *