Испанската лига подготвя протокол за подновяването на първенството

Испанската футболна лига подготвя детайлен план, по който да бъде възобновено първенството.
Шампионатът беше спрян в началото на миналия месец заради пандемията от коронавирус, а сега Ла Лига е съставил протокол от 19 страници, който ще трябва да бъде изпълняван стъпка по стъпка от всеки един клуб, преди той да може да участва в даден мач.
Според плана за рестартиране отборите първо ще трябва да преминат през кратък тренировъчен лагер, а след това футболистите и техните близки, както и помощният персонал, ще трябва да преминават тестове за COVID-19.
Планът е в общо четири фази и предвижда провеждането на мачове, дори и Испания все още да е в локдаун заради пандемията. За подновяването на първенството обаче ще трябва разрешението и на властите в Мадрид. Най-детайлен протоколът е в частта за подготовката на играчите, които освен че ще се ползват със специален статут, ще трябва да използват тренировъчните центрове по строго определен начин, без да се събират на големи групи.
Испания е втората най-засегната страна в Европа от коронавируса след Италия, като до момента има над 110 хиляди заболели от COVID-19 и повече от 10 хиляди починали.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.