458 четения

Пари за заплати и стипендии във ВТУ има, семестърът ще приключи онлайн

„Подсигурени за поне 3-4 месеца напред са средствата за стипендии и заплати. Бъдете спокойни от финансова гледна точка. Семестърът за всички студенти ще приключи онлайн“. Това каза в обръщение към всички свои колеги, служители и студенти ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов.
Той призна, че да вижда университета толкова пуст и световните столици като Припят след Чернобил, не е най-приятната гледка, но и не скри силната си вяра, че всички можем да преодолеем това бедствие, защото животът винаги побеждава.
„Работим в условия, в каквито до този момент не сме си представяли, че е възможно да го правим. Системата сработи за една седмица. Но, колеги, не очаквайте от нас готови отговори на всички въпроси. Всички работим в извънредни условия, нямаме готови отговори. Затова моля студентите и докторантите да следят информацията на сайта на университета и в профилите си. Когато сме готови с начина, по който ще се провеждат изпитите, с графиците, с всичко, което засяга учебния процес, ще ви кажем. Не засипвайте администрацията с въпроси, защото никой няма готови отговори“, каза още проф. Бонджолов.
И допълни, че голяма част от изпитите на задочниците също ще бъдат проведени онлайн, по този начин ще бъдат изпитани и редовните студенти по някои от дисциплините, които изучават. И със сигурност на 100 % онлайн ще премине сесията във Враца и Плевен.
Стипендиите са гарантирани на 100% и изплащането им ще става регулярно, всеки месец. „Поне за 4-5 месеца напред можете да бъдете спокойни, че ще се справим. Тази стабилност и сигурност за мен е най-важна, защото засяга семействата. Затова и на преподователите и служителите искам да кажа – бъдете спокойни от тази гледна точка. Правим всичко възможно да си изработим средствата. Не сме затворили, не сме в отпуск. Работим от вкъщи“, коментира ректорът.
Проф. Бонджолов благодари на всички свои колеги, които работят по този необичаен начин и предупреди тези, които все още не са се включили в ритъма на работа, да го направят, за да има той основание да им даде заплати и за април.
Ректорът призна, че ВТУ няма да успее да отпразнува 11 май – деня на своите патрони, но празникът ще се случи през есента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *