278 четения

Пожарната на общината дезинфекцира улиците в Полски Тръмбеш

Пожарният автомобил, който е собственост на общината в Полски Тръмбеш, се използва за дезинфекция на улиците в града. Той събира 1000 литра дезифектант и напуска противопожарната служба рано сутринта около 5 часа. Ползва се до към 10 часа. Останалите обществени места в града се обработват с бус на общината, сочи заповед на кмета Георги Чакъров. Дезинфекцията се извършва от понеделник до събота включително от 5,30 часа до 10,00 часа.

В операцията участват и моторни пръскачки за тротоарни и пешеходни зони, площади, паркове и т.н. Пръскачките „отговарят” за площад  „Възраждане” в т.ч. пешеходните зони, местата пред всички прилежащи търговски обекти, поликлиника, хотел „Есперанто”, Център за спешна медицинска помощ, читалище „Отец Пайсий“, пешеходен жп подлез. Тротоари на улиците „Търговска” от ул.“Стара планина“ до ул.“Велико Търново“, „Черно море”, „Янтра”, „Раковска” от пл.”Възраждане” до „Бачо Киро”, „Бачо Киро” от „Раковска” до „Първи май”, „Черешово топче” от „Ал.Стамболийски” до „Руен”

Паркингите в района на улиците „Ал.Стамболийски”, „Черешово топче”, „Неофит Рилски” и „Оборище”, в т.ч. и всички прилежащи пешеходни зони, минимум на 50 метра във всички посоки.

Двата автомобила  с оросителна система се ползват за всички улици и паркинги, чиито техническо състояние и параметри позволяват да се извършва дейността.Всички лица, участващи пряко в дейности по дезинфекция,са оборудвани най-малко със защитни очила, непропускливи дрехи покриващи цялото тяло в т.ч. и главата, гумирани обувки/ботуши/ и маска с дихател за зоната на устата и носа. За дезинфекцията отговорят общинските предприятия  „Чистота”и „ПРОИ”. Кметовете и кметските наместници от община Полски Тръмбеш  организират дезинфекция на всички обществени места с по-интензивно преминаване и събиране на хора. Средството за дезинфекция HMI – TABIDEZ 56  се предоставя на всяко кметство от Община Полски Тръмбеш заедно със  защитното работно облекло.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *