15759 четения

Трети случай на коронавирус във Велико Търново, жена хоспитализирана в болница

Трети случай на коронавирус във Велико Търново. Става дума за жена на 79 години, която е настанена за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19, по време на брифинг днес.

Пациентката е с пневмония, приета е първоначално в самостоятелната стая в Първо вътрешно отделение, а след като пробата й за коронавирус се оказала положителна е преместена в специализирания сектор на лечебницата.

79-годишната жена е била контактна с внука й, който се прибрал от Англия. Момчето и майка му са под карантина, взети са им проби, очакват се резултатите.

В Първо вътрешно отделение се извърша щателна дезинфекция.

876 човека са под домашна карантина вече в областта. Мярката пък е изтекла днес за 483 души.

Първите двама инфектирани с COVID-19 в старата столица са в добро общо състояние и се лекуват също в търновската болница. Настанени са в Първа хирургия, а при увеличение на пациентите с коронавирус, ще бъде трансформирана и Втора хирургия за среднотежки случаи на болестта.

Болниците в Горна Оряховица, Свищов, Павликени и респираторната общинска във Велико Търново също са в готоност за прием на заразени. Само 24 обаче са интензивните легла за болните, при които има усложнения от заболяването.

52-годишен търновец с коронавирус пък се лекува в Университетската болница „Канев“ в Русе.

Диагностицираните с COVID-19 у нас са 449 души, а от тях хоспитализирани са 207 човека. Вчера бе регистриран десети смъртен случай на болестта, 40-годишен мъж в УМБСАЛМ „И. Пирогов“. Оздравелите са 20.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *