27034 четения

Първи случай на коронавирус в Горна Оряховица

Още един случай на коронавирус е установен в област Велико Търново, съобщи днес генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. С него инфектираните в региона стават четири. Болният е мъж на 76 години от Долна Оряховица. Той първоначално е постъпил с пневмония в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица, а резултатът от изследванията му за COVID-19 е положителен. Лечението му ще продължи в общинската болница, издирват се лицата, с които е бил контактен.
По думите на председателят на Оперативния щаб има още един съмнителен пациент от старата столица. Става дума за 4-годишно дете, което е било преведено от търновската болница в София, заради влошено състояние. Малчуганът е с двустранна бронхопневмония и с излив в белия дроб. Не е било интубирано. Взета му е проба за COVID-19, очаква се резултатът.
Вчера стана ясно, че третият заболял от коронавирус в областния град е 79-годишна жена. Тя е с пневмония, а първоначално е била приета в самостоятелната стая в Първо вътрешно отделение. Звеното е под 48-часова карантина, като в него не се приемат, нито изписват пациенти и е обект на дезинфекция. Инфектираната пък е преместена в специализирания сектор на лечебницата.
Първият пациент с COVID-19 във Велико Търново е в добро общо състояние и се лекува в търновската болница. Настанен е в Първа хирургия, а при увеличение на пациентите с коронавирус, ще бъде трансформирана и Втора хирургия за среднотежки случаи на болестта.
Вчера бе изписана от МОБАЛ лекарката, заболяла с коронавирус в старата столица.
793 човека са под домашна карантина в областта, по данни на Регионалната здравна инспекция. Мярката пък е изтекла за 615 души.
52-годишен търновец с коронавирус пък се лекува в Университетската болница „Канев“ в Русе.
Диагностицираните с COVID-19 у нас са 477 души, а от тях хоспитализирани са около 200 човека. 12 са смъртните случа на болестта. Оздравелите са 25.
Галина ГЕОРГИЕВA

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *