Водещи новиниОбщество

Започна националната кампания „Купи 1 книга“

Инициативата цели да обедини хората в помощ на книгата

 

Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединиха в една обща кауза – да помогнат на книгата днес, за да я има в бъдеще. Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“.

Инициативата под наслов „За да я има книгата“ започна в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна да помогнат за спасяването на книгата и да гарантират нейното съществуване.

Голямото семейство на книгата се обръща към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза. Инициаторите призовават обществото да обедини усилията си в единна цел и посока – да помогнем на книгата днес, за да я има утре.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Инициативата е подкрепена от издателство „Ентусиаст“ и се провежда със съдействието на Асоциация „Българска книга“.

kolibarova@enthusiast.bg; books@enthusiast.bg

enthusiast.bg; bookstore.enthusiast.bg

Официална фейсбук страница на издателство „Ентусиаст“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *