2076 четения

4-годишното момиченце, което бе транспортирано в София, е в стабилно състояние

4-годишното момиченце с двустранна бронхопневмония, което бе лекувано първоначално в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и след това транспортирано в София, е в стабилно състояние, информира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19, по време на традиционния си сутрешен брифинг днес. По думите му, първата проба за коронавирус на детето е отрицателна, очаква се второ изследване, което да отхвърли категорично вероятността за наличие на болестта. До превеждане в столицата се стигна след като малката пациентка получи излив в белите дробове и бе застрашена от интубиране. Преди няколко седмици родителите на момиченцето, взривиха социалните мрежи с призив за помощ. Майката и таткото твърдяха, че не се прави необходимото за дъщеря им, а от болницата обясниха, че дори са потърсили консултация от колегите им от Клиниката по детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ „И. Пирогов“.

759 души от областта са поставени под домашна карантина в областта, по данни на Регионалната здравна инспекция. Мярката е изтекла за 721 човека.

Първите двама, диагностицираните с коронавирус в областта, вече са изписани, а другите двама се лекуват съответно в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Общо инфектираните с COVID-19 в България са 498 . Жертвите на болестта са 14. Настанени за болнично лечение са 173 човека, като от тях 20 са в интензивни отделения.  Средната възраст на заразените е 47 години.Заболелите медици са 23. Излекувани наши сънародници са 34.

Снощи депутатите гласуваха извънредното положение у нас да бъде удължено до 13 май.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!