Борис Джонсън остава в болница, където бе приет снощи с висока температура от коронавируса

Британският премиер Борис Джонсън все още е в болница с продължаващи упорити симптоми на Ковид-19 десет дни след като даде положителен тест за коронавируса, макар че според канцеларията му той продължава да ръководи правителството, предаде Ройтерс.
„Премиерът е все още в болница. Той прекара нощта там“, съобщи неназован правителствен източник.
Джонсън, който се бе самоизолирал в резиденцията си на Даунинг стрийт след положителния тест в края на миналия месец, постъпи в болницата снощи, защото все още има висока температура и докторите казаха, че се нуждае от допълнителни изследвания, съобщи Даунинг стрийт. Това е превантивна мярка, тъй като премиерът продължава да има упорити симптоми на коронавируса, се посочва в съобщението.
Петдесет и пет годишният Джонсън на 27 март стана първият лидер на голяма държава, който обяви, че е дал положителен тест за вируса, и оттогава е в самоизолация на Даунинг стрийт. В петък той каза, че все още има висока температура.
От канцеларията му подчертаха, че приемането му в болница не е по спешност и той продължава да изпълнява задълженията си като премиер. Външният министър Доминик Рааб ще председателства днешното спешно заседание на правителството, посветено на борбата с епидемията.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.