311 четения

Гимназията по туризъм отново е сред победителите в конкурса „Журналисти в училище“


ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ТАЗИ ГОДИНА Е СРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „ЖУРНАЛИСТИ В УЧИЛИЩЕ“. 12 училища от 10 населени места ще работят по проекта на фондация „Работилница за граждански инициативи“, благодарение на отличното си представяне в състезанието.
Конкурсът има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. През годините броят на активните участници достигна близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната. Гимназията по туризъм е единственото училище от областта, което традиционно участва в проекта, който също се нарича „Журналисти в училище“.
В рамките на инициативата, най-голямата професионална гимназия в областта са посетили журналистите Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Николаос Цитиридис, както и Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.
Ани Салич ще е журналистът, с когото ще се срещнат през тази година ученици и учители. Поради извънредното положение, форматът на инициативата е променен. Срещите с журналисти ще бъдат проведени онлайн чрез електронна платформа.
За пета поредна година кандидатурата за участие в конкурса е разработена от учебната компания с ръководител инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *