Водещи новиниГорещи новиниКултураНовини

Талантливи деца от областта се борят за отличиията на фондация „Бербатов“

Още четири талантливи деца от област Велико Търново са номинирани за отличията на фондация “Димитър Бербатов”. Имената и постиженията, за които те са включени в групата на успелите деца на България, са качени в сайта на фондацията и вече събират аплодисменти. Кристиана Кирилова от Велико Търново, Кристина Енчева от Горна Оряховица и Вилияна Иванова от Свищов бяха първите, чиито имена и постижения са публикувани в сайта на фондацията и вече събират аплодисменти и трупат популярност. И трите момичета се занимават в джаз, поп и рок пеене и номинациите им са в областта на изкуството. Така, номинираните деца от областта, вече са седем.

15-ГОДИШНАТА МОНИКА УЗУНОВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е НОМИНИРАНА В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО. Тя се изявява в сферата на поп, рок и джаз пеенето и е част от звездния екип на студио „Румина“ в старата столица. Деветокласничката има куп отличия, но номинацията й е заради пет от най-сериозните, завоювани от нея през миналата година. През 2019 г. Моника е първа в Международния конкурс „Stars of Song“ в Румъния, въпреки че се е състезавала в по-горната възрастова група. Талантливата изпълнителка е победител и в още един конкурс в Румъния – „Flori de gheata” („Ледени цветя”). Има и един сребърен медал от VIII Национален конкурс с международно участие за млади изпълнители на популярна песен „Нека да е лято” в Павликени.

ВЪЗПИТАНИК НА ДЕТСКО ЕСТРАДНО СТУДИО „РУМИНА“ Е И 13-ГОДИШНАТА ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА. Тя също е номинирана в областта на поп, рок и джаз пеенето. Василена е седмокласничка в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ във В. Търново и миналата година е успяла да спечели първо място ХХХ Международен конкурс за млади изпълнители „Citta di Uta” в Сардиния (Италия. След отличното си представяне там, Василена е получила покани за участие в още два международни конкурса – в Украйна и Румъния. Възпитаничката на студио „Румина“ е призьор от музикалното състезание „Stars of Song“ в Румъния, победител е и в своята възрастова група в конкурса „Flori de Gheata” в Румъния. Василена е трета и в „Нека да е лято” в Павликени. През 2019 г. тийнейджърката има още куп отличия, участва и в „мача на годината” между ветераните на „Етър” и „Манчестер Юнайтед” с музикален поздрав към гостите от Англия. Василена е член и на Клуб 2018 на фондация „Д. Бербатов”.

ЗА СТИПЕНДИЯ ОТ ФОНДАЦИЯТА СЕ БОРИ И ДЕНИСЛАВ ИВАНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 17-годишният танцьор учи в ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново и танцува в балет „Калина“ в родния си град.
Миналата година Денислав спечели едно първо и едно второ място за соловите си танци в световните финали на  „Dance World Cup“ в Португалия и грабна приза за най-добро индивидуално изпълнение в цялата във всички категории. Първи е в Международния танцов конкурс за деца и юноши „Малки звезди“ в София, победител е и в конкурса „mOvmnt“ в Русе. От Националния танцов конкурс „България танцува“ в Димитровград, се върна със сребърен медал в своята възрастова категория.

ВАЛЕНТИН ТОДОРОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЪЩО ВЕЧЕ Е СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ. Той е осмокласник в СУ „Емилиян Станев“, където учи акордеон при Станимир Демирев.
Номиниран е за първото си място в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ в Шумен. Победител е и в конкурса за акордеонисти „Танцуващи клавиши“ в Нови пазар. Валентин има златен медал и от  Международен конкурс за акордеонисти-непрофесионалисти „VivAkordeon“ в София, както и в Международния фестивал на изкуствата „Le Stelle di Garda“ в Италия. Талантливият възпитаник на Станимир Демирев е първи и в Международния фестивал на изкуствата “The pearls of the Adriatic” в Босна и Херцеговина. Валентин е член и на Клуб 2018 на фондация „Димитър Бербатов“.
Окончателният списък с членовете на Клуб 2019 ще стане ясен след Великден. Тогава ще бъдат наградени общо 9 деца от училища в страната или в чужбина – по три във всяка област на изява и в нея по едно във всяка възрастова група от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас. Всички деца, които попаднат в клуба, независимо дали са наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“ за 2019 г.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *