163 четения

Талантливи деца от областта се борят за отличиията на фондация „Бербатов“

Още четири талантливи деца от област Велико Търново са номинирани за отличията на фондация „Димитър Бербатов“. Имената и постиженията, за които те са включени в групата на успелите деца на България, са качени в сайта на фондацията и вече събират аплодисменти. Кристиана Кирилова от Велико Търново, Кристина Енчева от Горна Оряховица и Вилияна Иванова от Свищов бяха първите, чиито имена и постижения са публикувани в сайта на фондацията и вече събират аплодисменти и трупат популярност. И трите момичета се занимават в джаз, поп и рок пеене и номинациите им са в областта на изкуството. Така, номинираните деца от областта, вече са седем.

15-ГОДИШНАТА МОНИКА УЗУНОВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е НОМИНИРАНА В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО. Тя се изявява в сферата на поп, рок и джаз пеенето и е част от звездния екип на студио „Румина“ в старата столица. Деветокласничката има куп отличия, но номинацията й е заради пет от най-сериозните, завоювани от нея през миналата година. През 2019 г. Моника е първа в Международния конкурс „Stars of Song“ в Румъния, въпреки че се е състезавала в по-горната възрастова група. Талантливата изпълнителка е победител и в още един конкурс в Румъния – „Flori de gheata” („Ледени цветя”). Има и един сребърен медал от VIII Национален конкурс с международно участие за млади изпълнители на популярна песен „Нека да е лято” в Павликени.

ВЪЗПИТАНИК НА ДЕТСКО ЕСТРАДНО СТУДИО „РУМИНА“ Е И 13-ГОДИШНАТА ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА. Тя също е номинирана в областта на поп, рок и джаз пеенето. Василена е седмокласничка в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ във В. Търново и миналата година е успяла да спечели първо място ХХХ Международен конкурс за млади изпълнители „Citta di Uta” в Сардиния (Италия. След отличното си представяне там, Василена е получила покани за участие в още два международни конкурса – в Украйна и Румъния. Възпитаничката на студио „Румина“ е призьор от музикалното състезание „Stars of Song“ в Румъния, победител е и в своята възрастова група в конкурса „Flori de Gheata” в Румъния. Василена е трета и в „Нека да е лято” в Павликени. През 2019 г. тийнейджърката има още куп отличия, участва и в „мача на годината” между ветераните на „Етър” и „Манчестер Юнайтед” с музикален поздрав към гостите от Англия. Василена е член и на Клуб 2018 на фондация „Д. Бербатов“.

ЗА СТИПЕНДИЯ ОТ ФОНДАЦИЯТА СЕ БОРИ И ДЕНИСЛАВ ИВАНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 17-годишният танцьор учи в ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново и танцува в балет „Калина“ в родния си град.
Миналата година Денислав спечели едно първо и едно второ място за соловите си танци в световните финали на  „Dance World Cup“ в Португалия и грабна приза за най-добро индивидуално изпълнение в цялата във всички категории. Първи е в Международния танцов конкурс за деца и юноши „Малки звезди“ в София, победител е и в конкурса „mOvmnt“ в Русе. От Националния танцов конкурс „България танцува“ в Димитровград, се върна със сребърен медал в своята възрастова категория.

ВАЛЕНТИН ТОДОРОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЪЩО ВЕЧЕ Е СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ. Той е осмокласник в СУ „Емилиян Станев“, където учи акордеон при Станимир Демирев.
Номиниран е за първото си място в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ в Шумен. Победител е и в конкурса за акордеонисти „Танцуващи клавиши“ в Нови пазар. Валентин има златен медал и от  Международен конкурс за акордеонисти-непрофесионалисти „VivAkordeon“ в София, както и в Международния фестивал на изкуствата „Le Stelle di Garda“ в Италия. Талантливият възпитаник на Станимир Демирев е първи и в Международния фестивал на изкуствата „The pearls of the Adriatic“ в Босна и Херцеговина. Валентин е член и на Клуб 2018 на фондация „Димитър Бербатов“.
Окончателният списък с членовете на Клуб 2019 ще стане ясен след Великден. Тогава ще бъдат наградени общо 9 деца от училища в страната или в чужбина – по три във всяка област на изява и в нея по едно във всяка възрастова група от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас. Всички деца, които попаднат в клуба, независимо дали са наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“ за 2019 г.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *