1088 четения

Жена от Лясковец и млад мъж от Драганово първи се сдобиха с обвинения за карантината

45-годишна жена от Лясковец е обвинена в нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването за спазване на карантина. В хода на разследването е установено, че на 20 март тя се е прибрала в дома си от Германия и във връзка с обявеното извънредно положение в страната и наложените противоепидемични мерки за безопасност е била поставена под задължителната 14-дневна карантина. При проверка за изпълнение на наложените от РЗИ предписания на 27 март тя не била установена на адреса, защото отишла да си вади удостоверение за наследници слез смъртта на майка си. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечена, като обвиняема.

22-годишен мъж от с. Драганово също е  обвинен в нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването и  НК. В хода на разследването е установено, че мъжът не е спазил предписанията, наложени му във връзка с обявеното извънредно положение в страната и предприетите противоепидемиологични мерки от РЗИ. При проверка той не е бил установен на адреса си. В петък е привлечен, в качеството на обвиняем. Двамата са с мярка за неотклонение «подписка».

Други шестима през почивните дни са нарушили домашната си карантина в областта, съобщиха още от полицията. Двама мъже от Г. Оряховица и Свищов не са намерени по домовете си в събота. Две жени и двама мъже от Павликени, Златарица и с. Петко Каравелово в петък при извършени проверки на адреси в горепосочените населени места също не са били по домовете си.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *