360 четения

Слънце до края на седмицата, времето се стабилизира и затопля

До петък ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Във вторник ще духа умерен вятър от изток-североизток, в сряда и четвъртък вятърът ще отслабне. В петък вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури във вторник ще бъдат между минус 3° и 0°, в отделни места с котловинен характер на релефа – между минус 5° и минус 3°. През следващите дни минималните температури постепенно ще се повишават и в петък ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури във вторник ще бъдат между 14°и 17°. През следващите дни максималните температури постепенно ще се повишават и в петък ще бъдат между 19° и 22°.

От събота до понеделник в часовете преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните темперетури ще бъдат между 20° и 23°.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до петък ще има незначителна облачност. От вторник до четвъртък ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. В петък вятърът ще се ориентира от север и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около 4°. През следващите дни ще се повишават постепенно и в петък ще достигат до около 8°. От събота до понеделник преди обяд ще има незначителна до променлива облачност, в следобедните часове, временно увеличаваща се до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10°. Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5°-6° по-ниски от температурите на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *