Експерт дава съвети за добър сън при тревожност заради коронавируса

На фона на всички тревоги, породени от пандемията от новия коронавирус, за мнозина вероятно е трудно да се отърсят от тях по вечерно време и да се отдадат на качествена почивка през нощта. За озовалите се в подобна ситуация британски експерт, цитиран от в. „Дейли стар“, предлага няколко съвета за подобряване на съня.

Една от препоръките на Джеймс Уилсън е поне час преди лягане да си осигурим „период без коронавирус“. През това време е желателно да избягваме новини или предавания, посветени на глобалната здравна криза, както и да не обсъждаме темата с близките си. Вместо това експертът препоръчва да четем любими книги с леко съдържание или да гледаме развлекателни програми.

Ако вечерта от половин част сте в леглото и не можете да заспите, защото пак сте обхванати от тревоги заради коронавируса, пробвайте да „пренастроите“ мозъка си, съветва още експертът.

„Аудио книга, подкаст или приложение за медитация ще отвлекат вниманието ви от безрадостните мисли и ще успокоят пулса ви“, казва Джеймс Уилсън.

Друга препоръка на експерта е да избягваме дневната дрямка, въпреки изобилието от време, с което разполагаме в условията на изолация.

„Ако нямате навика да подремвате, не се изкушавайте да го придобивате точно сега. Кратките дрямки през деня неминуемо оказват влияние върху вечерното заспиване и добрия сън през нощта“, отбелязва Уилсън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *