111 четения

Колкото повече дисциплина и отговорност покажем – толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията, пише Бойко Борисов

Скъпи лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти, поздравявам Ви по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България! Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия, написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по повод 7 април.
В поста си той отбелязва, че тази година празникът заварва всички държави по света неподготвени за кризата.
„Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата. С нея ще браним не само себе си, но и ближния. Защото щетите върху икономиката, колкото и да са тежки, ще ги възстановим рано или късно. Човешкият живот обаче е незаменим“, посочва Борисов.
Борисов обобщава, че през годините е успявал безпогрешно да усети недоволството на хората и да чува критиката им. „И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията“, пише премиерът.
Той е категоричен, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде и отбелязва, че ако допуснем отклонение от мерките – последиците ще са страшни и непредвидими. Премиерът Борисов обещава, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.
„Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България“, пише Борисов.
Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не, е написал още премиерът.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *