2203 четения

Над 70 бебета проплакаха от началото на извънредното положение в търновското родилно отделение

Извънредното положение у нас намали приемът на пациенти в почти всички отделения,  с изключение на родилния сектор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където нищо не може да спре появата на новия живот. От началото на безпрецедентната криза у нас в звеното са се появили на бял свят над 70 пеленачена.

Средно по три раждания в денонощие са отчетени за периода от 13 март до началото на април, а само за днешния ден, когато медиците празнуват Деня на здравния работник, ражданията са пет.
В последните пет дни са се родили три двойки близнаци, които са настанени в интензивния сектор на неонатологичното отделение. За тях се полагат адекватни грижи и състоянието им е стабилно. Във връзка с мерките за сигурност, са въведени ограничения за свижданията на родителите с новородените, настанени в бебешката реанимация. Информация за състоянието на малките пациенти се подава по телефона.

От началото на годината в търновската болница се поели първа глътна въздух 265 бебета. През 2019 година пък аг-специалистите са акуширали общо 1019 деца.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *