4544 четения

Депутатът Делян Пеевски дари апаратура на търновската и горнооряховската болница

Депутатът Делян Пеевски осигури апаратура за МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“. За реализиране на дарението съдействала областната структура на ДПС.

Народният избранник предоставил средства за закупуването на монитор и три инфузионни помпи, чиято функция е прецизно дозиране на медикаменти и инжектирането им в тялото, с определена скорост. Апаратите ще бъдат в помощ на медиците от търновската болница в борбата с коронавируса и се очаква да пристигнат до 5-10 дни. Общата стойност на уредите за старата столица е 9400 лв. От своя страна изпълнителният директор на стационара д-р Стефан Филев изпратил благодарствено писмо на депутата.

За лекарите от горнооряховската болница и пациентите там Пеевски осигурил модерен респиратор, който струва 36 000 лв. Това заяви пред „Борба“ областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу. Днес той, Синан Пехливанов, който е член на централното ръководството на младежката структура на партията, общинският лидер в Горна Оряховица Йордан Керчев и зам.-кметът Стефан Алипиев предоставили дарението в железничарския град. Те били посрещнати от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, председателя на местния парламент Димитър Николов и управителя на болницата д-р Иван Иванов.

„В тези тежки времена трябва да направим всичко по силите си, за да помогнем на медицинския персонал, който се раздава за лекуването на пациентите, рискувайки своето собствено здраве. Убедени сме в професионализма на лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички от колектива, и им благодарим за усърдната работа“, заяви Далоолу.

Народният представител от ДПС е най-големият дарител на институции и здравни заведения у нас, от както стартира извънредното положение. Пеевски е похарчил за медицинска апаратура, косумантиви, бързи тестове за коронавирус и други изделия в помощ на хората на първа линия, над 3 млн. лв. Преди няколко дни той осигури стотици предпазни медицински маски за най-уязвимите жители на региона.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Депутатът Делян Пеевски дари апаратура на търновската и горнооряховската болница

  • 08.04.2020 в 20:03
    Permalink

    Хубаво, само Далоолу без маска, да го видят непременно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *