1826 четения

Местната власт и Лео Кадели помагат на семейство, чийто дом остана без покрив, след пожар във В.Търново

Албанецът Лео Кадели, който е създател на сдружението „Приятели, помагайте“, посети Велико Търново днес, за да помогне на възрастно семейство, чийто дом преди няколко дни бе обхванат в пламъци. Съпрузите обитават старата митрополия в областния град и преживяха истински кошмар. В продължение на пет часа пожарникарите гасиха огъня, който унищожи покрива на постройката, но за щастие живущите в нея останаха невредими.

„Получих сигнал за случая и дойдох. Става дума за мъж на 60 и няколко години и съпругата му, която е със 100 процента инвалидност, в инвалидна количка. Имотът, който обитават е собственост на Митрополията, съпрузите нямат пари за ремонт, а от църквата им казали, че също не могат да намерят средства за възстановяване на щетите“, разказа пред „Борба“ Лео Кадели.

Благодетелят се свързал с кмета на Велико Търново инж. д-р Даниел Панов, който също е инфомиран за случая и предложил решение на проблема.

„Господин Панов предложи семейството да бъде настанено в дом за възрастни, където да се грижат за тях, но жената не желае, защото е гледала по телевизията репортажи за условията и има създадена лоша представа за институциите от този тип. Аз обаче смятам, че това е най-доброто решение. Другият вариант, който кметът е предложил, е двамата да се преместят в общинско жилище“, заяви създателят на сдружение „Приятели, помагайте“.

Доброволецът увери, че ако възрастното семейство се съгласи да се нанесе в общинско жилище, организацията му ще обзаведе с необходимите мебели и електроуреди апартамента, за да могат двамата пенсионери да се чувстват възможно най-комфортно.

Днес Лео Кадели прекара два часа в разговор със съпрузите и им оставил хранителни помощи и стоки от първа необходимост. Казва, че няма да остави нещата така и ще следи случая.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!