66 четения

Ако присъстват тези 8 неща във връзката ви, нищо не може да я разруши

Психолозите казват, че съществуват 3 задължителни стълба на успешната романтична връзка: пълноценно общуване, взаимно уважение и доверие. Казват, че доверието е най-трудната част. Ако следните 8 точки са част от връзката ви, няма за какво да се притеснявате. Попаднали сте на своя човек и му имате пълно доверие:

  1. Не се притеснявате да бъдете (и да изглеждате) себе си.

Едно от най-важните неща във всяка връзка е да можете да се държите свободно. Ако се срамувате от външния си вид, облеклото или друго, то това не са естествени взаимоотношения. Би трябвало да се чувствате свободни в любовта си.

  1. Споделяте подробности от деня си с партньора.

Прибирате се у дома след дълъг и изтощителен ден в офиса или след среща с приятели. Важно е да можете да споделите с партньора си как сте прекарали – какво ви е ядосало, какво ви е зарадвало        като знаете, че ще получите подкрепа и разбиране. Споделянето на подробности развива доверието между двама души и засилва връзката им.

  1. Можете да говорите открито за минали разочарования.

Независимо дали става въпрос за проблеми с родителите, разочарования от минали връзки или приятелства – важно е да можете да споделяте с партньора си това, което ви тежи. Психолозите казват, че е важно да умеете да правите разлика между миналото и настоящето, да поставяте ясна граница между двете. И най-важното – не сравнявайте настоящата си връзка с предишните.

  1. Споделяте обща банкова сметка или знаете пин кода на дебитната карта на партньора си.

Парите са важна част от ежедневието на човека – искаме или не. Ако вие имате общ бюджет, споделяте обща сметка в банката или не криете пин кодовете си един от друг, то това говори за висша форма на доверие. Поздравления!

  1. Не се опитвате да контролирате партньора си.

Липсата на доверие може да разруши всяка връзка. Затова внимавайте да не се превърнете в контролиращ маниак, който подозира за всичко партньора си, звъни му по 20 пъти, когато е с приятели навън, или му поставя нещо като вечерен час. Оставете половинката си да диша.

  1. Не криете телефона си от партньора си.

Ако не се страхувате половинката ви да попадне на телефона ви и да започне да го разглежда, значи нямате какво да криете и това е чудесно. Социалните мрежи и преднамерени или безобидни есемеси са ставали причина не за един и два развода.

  1. Можете спокойно да говорите не само за положителните, но и за отрицателните неща в живота си.

Няма перфектен или безгрешен човек. Нито връзка. Ако се чувствате спокойни да говорите с партньора си за всичко, което ви тревожи, значи си имате пълно доверие. Ако сте сгрешили и не се срамувате да си признаете, това означава сигурност, че партньорът ви няма да ви критикува, а ще прояви разбиране.

  1. И двамата умеете да си признавате грешките и да поемате отговорност.

Това е висш пилотаж. Повечето двойки не могат да се похвалят с подобни умения. В природата на човека е заложено желанието да обвинява другия и да бяга от отговорност. Ако можете да си признаете, когато грешите (това се отнася и до партньора ви), да се извините и да поемете отговорност за думите или действията си, връзката ви има всички шансове да оцелее през годините. Пожелаваме ви го!

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!