67 четения

Община Свищов инвестира 400 000 лева в подмяната на три основни водопровода

400 000 ЛВ. Е ИНВЕСТИЦИЯТА, КОЯТО ОБЩИНА СВИЩОВ ЩЕ ВЛОЖИ В ПОДМЯНАТА НА ТРИ ОСНОВНИ ВОДОПРОВОДА. ВиК „Йовковци“ – Велико Търново и община Свищов започват дейности по реконструкция и подмяна на три основни водопровода на ул. „Люлин“, в Свищов.
Проектът обхваща разстоянието от кръстовището с ул. „Черни връх“ до кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“, което е общо 270 метра и касае подмяната на: довеждащия водопровод Вардим – Свищов, напорен водопровод „Висока зона – Болница“, и хранителен водопровод „Висока зона – Болница“. Старите, амортизирали етернитови тръби на трите водопровода ще бъдат подменени с по-надеждни полиетиленови тръби, с висока плътност, което значително ще допринесе за подобряване на водоснабдяването и качеството на услугата в града.
След приключване дейностите по подмяна на водопроводите, участъкът ще бъде асфалтиран и ще се положи необходимата пътна маркировка.

Относно плановото спиране на водата по време на ремонта, гражданите ще могат да се информират от сайта на ВиК „Йовковци“ – Велико Търново: http://www.vik-vt.com/?mod=news

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!