342 четения

Студентският съвет на ВТУ получи отговор от МОН за държавната поръчка на две специалности

ДО 27 АПРИЛ ПРОДЪЛЖАВА ОБЩЕСТВЕНОТО ОБСЪЖДАНЕ ПО РЕШЕНИЕТО НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища за академичната 2020-2021 г. Затова, уважаеми студенти, ви молим за търпение до тази дата. Това пише в писмото, което Студентският съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и неговият председател Александър Узунов, са получили от МОН след питането си защо вузът отново няма да получи държавна поръчка за първокурсници в двете специалности „Туризъм“ и „Политология“.
Преди няколко дни Александър Узунов предизвика своите колеги и учениците във Велико Търново, на които им предстои да бъдат студенти, да се обединят и заедно да изразят неудовлетворението си от това, че за втора поредна година ВТУ ще остане без държавна поръчка за тези две специалности. „Ние писахме веднъж до МОН по този въпрос преди повече от месец. Понеже не получихме отговор, изпратихме становище втори път. Този път придружихме писмото от Студентския съвет с 200 подписа на наши колеги, както и с още две подкрепящи ни писма. Едното от студентския клуб „Имхотеп“, в което голяма част т студентите учат именно политология, и от заместник председателя на Градския ученически парламент Гергана Стоянова“, припомня историята на кореспонденцията си с министерството г-н Узунов.
Отговорът, който той е получил, е от Христина Иванова, младши експерт в дирекция „Висше образование“ към МОН, която е потвърдила, че във ведомството вече са запознати с изпратените становища от Студентския съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, от Дипломатическия клуб „Имхотеп“ и от Градския ученически парламент и са подложени на разглеждане.

Един коментар за “Студентският съвет на ВТУ получи отговор от МОН за държавната поръчка на две специалности

  • 09.04.2020 в 12:10
    Permalink

    Време беше завършилият винса във Варна министър Вълчев да отговори нещо. Защо бройки държавна поръчка по политология се дават примерно на ВУЗ като Русенския университет, технически институт за изучаване на селскостопанска техника и където политология няма да са дават бройки видители защо при русенските тенекеджии открили и то от търновски преподавател некаква Пенка европейстика. Тази Пенка е просто един преподавател по немски език и нищо повече. Във ВТУ има такива преподаватели дето захлебват в други университет във вреда на ВТУ.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!