77 четения

Коя е най-важната черта за жените

Излъчването на увереност е най-важната черта за жените, установи британско изследване. Около 65% от британките искат да излъчват самочувствие, 52 на сто държат да изглеждат женствени, 33% – бляскави, 26% – секси, 12% – интелигентни, и 3% – млади.
Моментите, в които жените искат да изглеждат най-уверени, са интервю за работа (28%), вечер навън с приятели (26%) и на любовна среща (11%).
Гримът е основното средство за постигане на уверено изражение, посочен от 37% от участничките.
Допитването, осъществено от шопинг канала QVC, показва още, че две трети от британките искат уверения външен вид на певицата Джеси Джей, известна със страстта си към силния грим с ярки червила, цветни сенки и розов руж.
Но 77% признали, че нямат смелостта да се покажат по този начин и за сметка на това избират естествения вид на Кейт Мидълтън, на която се стремят да подражават 46% от участничките.
Слънчевият загар (36%) е най-добрият начин за засилване на увереността, следван от подчертани вежди (26%), розови бузи (17%) и червено червило (14%).
“Изборът на грим може да окаже значително влияние върху начина, по който дадена жена е възприемана от другите и също така показва дали тя се чувства самоуверена”, заяви психологът доктор Бижал Чхеда-Варма.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!