393 четения

Община Елена излезе с призив към собствениците на имоти и гости от други градове и държави да останат там, където са

Общинският оперативен щаб в Елена излезе с призив към собствениците на имоти в общината от други градове и държави, както и към еленчани далече от родния край да останат там, където са, съобщиха от общинския пресцентър.
Обръщението е продиктувано от загриженост за безопасността на местните хора в града и селата и предотвратяване на възможността за проникване на зараза от опасния коронавирус.
Оценили красотата на Еленския балкан, много хора са избрали да притежават имоти в Елена или в околните над 120 селца и махали. Те се оживяват по празници, отпуски, ваканции или в края на всяка седмица, заради хората, които пристигат, а инвестирането в имоти допринася за развитието на местната икономика, косвено и за подобряване на инфраструктурата, посочват от щаба.
Предвид предстоящите празници -Цветница и Великден, Първи май и Гергьовден, когато районът се изпълва с хора, от общинският щаб припомнят, че през тази година, в този сезон, ситуацията е различна. „Обръщаме се към вас и горещо ви молим за празниците си останете там, където сте.“
От щаба уточняват, че до момента в района няма регистриран случай на коронавирус, нито дори съмнителни случаи на COVID-19.
В навечерието на празниците обаче местните хора се страхуват, че с големия поток от гости коварният вирус може да споходи и хората в региона.
Призоваваме да проявите разум и отговорност, и да отложите идването си за времето, когато опасността ще е преминала, се казва в съобщението на общинския оперативен щаб.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *