22 четения

Студентските съвети ще набират доброволци сред студентите по медицина в борбата срещу коронавируса

Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ се включва като партньор в кампанията на Българския младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, за набиране на доброволци сред студентите медици за участие в дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19. Това съобщиха от НПСС.
Кампанията цели да проучи желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности към висшите училища, за да вземат участие като доброволци в борбата с COVID-19, както и с тяхното набиране. Тези съвместни дейности, както и активирането на допълнителен ресурс от студенти доброволци, ще доведат до по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка, поясняват от НПСС.
Всички желаещи студенти трябва да попълнят приложения електронен формуляр: https://forms.gle/6KLENCkJW53wVtkRA. Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и ще бъде предоставена на Министерството на здравеопазването, което ще разпредели доброволците за участието им в определени дейности, свързани с коронавируса. Това ще стане според техните знания, умения, спецификата и потребностите на конкретната ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *