Водещи новиниГорещи новиниЗдраве

Три нови случая на коронавирус в област Велико Търново, болните вече са 8

Още три нови случая на коронавирус са установени във Великотърновска област. Това показват данните на бюлетина на здравното министерство. С тях инфектираните в региона стават 8. Новите болни са двама съпрузи и 9-годишното им дете. Преди няколко дни са се върнали от Англия, където живеят от години, и веднага са били поставени под домашана карантина. Направените изследвания на родителите и малчугана показали положителен резултат за COVID-19. Семейството е в домашни условия, тъй като нито един от тримата не проявява симптоми и не се налага настаняване в лечебно заведение. Издирени и поставени под карантина са всички техни контактни лица.

Междувременно, стана ясно, че заразената жена, която лекуват в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е от горнооряховското село Върбица. 61-годишната пациентка се намира в инфекциозно отделение на общинската болница.

Други трима заболели от коронавирус в региона вече са изписани от здравните заведения, в които са били настанени.

Поставените под карантина в областта станаха 668, а за 1321 тази мярка вече е изтекла към днешна дата.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са вече 635 . 230 от тях са настанени в болница, а 33 са в интензивни отделения. Инфектираните медицински лица са 33. Починалите са 25, при средна възраст 65,2 години. Излекуваните са 54.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *