107 четения

В следващите няколко дни слънчево и топло, вторник и сряда захлаждане и превалявания

Вечерта и през нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. За В. Търново се очаква минимална температура около 4°. В петък времето ще запази характера си – с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. За В. Търново се очаква максимална температура около 23°. Атмосферното налягане преди обяд ще се понижава, след обяд ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.2° през 1985 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 5.7° през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 45 минути и ще залезе в 19 часа и 53 минути. Фаза на Луната: две денонощия след пълнолуние.

От събота до понеделник в часовете преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните темперетури ще бъдат между 17° и 20°.

Във вторник преди обяд облачността ще се увеличи до значителна. След обяд ще бъде облачно и вечерта и през нощта срещу сряда на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните темперетури ще бъдат между 13° и 16°.

В сряда през по-голямата част от деня ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Вечерта валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°. Максималните темперетури ще бъдат между 11° и 14°.

В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните темперетури ще бъдат между 17° и 20°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9°. От събота до понеделник преди обяд ще има незначителна до променлива облачност, в следобедните часове, временно увеличаваща се до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 5° и 8°. Във вторник облачността ще се увеличи до значителна и вечерта, над западните части на планината, ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9°, около обяд и след обяд бързо ще се понижават. В сряда ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 1000 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Температурите на 1200 м ще се повишават и вечерта ще достигат около 4°. В четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север. Очаква се затопляне. Максималните температури на 1200 м. ще достигат до около 9°. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!