Сватба по време на пандемия: С предпазни маски Стела и Антоний Балъкови си казаха „да“ във Велико Търново

ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ У НАС НЕ СПРЯ ДВОЙКА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА ДА УЗАКОНИ ВРЪЗКАТА СИ. Стела Иванова и Антоний Балъков се ожениха на 10 април в Ритуалната зала на община Велико Търново. Венчавката обаче била далеч по-различна от обичайното, тъй като на церемонията не присъствали техните семейства, близки и приятели, а главният атрибут на младоженците и кумовете били предпазни маски. На събитието присъствал и братът на младоженеца, който влязъл в ролята на фотограф. Двамата влюбени разказват, че около сватбата имало много забавни моменти, които със сигурност ще помнят завинаги.

Стела е родом от Омуртаг, но от 13 години живее в старата столица. Учи право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и е носителка на титлата „Мис Веге България“. Нейният любим Антоний пък е бивш футболист на „Етър“ и Локомотив“ – Горна Оряховица, и племенник на легендата на родния футбол Красимир Балъков. Двойката е заедно от 4 години и от известно време живее в Германия, където младоженецът работи като треньор на детски футболен клуб. Стела деляла времето си между немската страна и България, заради висшето си образование.

„Прибрахме се от Германия, стояхме под карантина, отложихме датата на сватбата два пъти и резултатът на това са халките ни с грешно гравирана дата на венчавката. Всички наши роднини и приятели се забавляват с преживяването ни тези дни“, сподели булката.

Стела разказа, че със съпруга й не предполагали, че положението у нас и по света ще се усложни толкова много, но все пак решили сега да минат под венчило. Кумовете им приели веднага идеята, а от общината своевременно задействали организацията по сватбата.

„Нямаше проблем в подаването на документите, от местната администрация бяха много любезни и така отзивчиви да ни оженят при извънредните обстоятелства. Оказа се, че останалите младоженци са отменили сватбите си“, заяви тя.

Едва след като си казали официално „да“, се сетили, че можело да направят съпричастни с щастливия момент и всички техни роднини и приятели, чрез лайф във фейсбук.

Не по-малко паметен бил и годежът на двойката. Миналото лято Антоний предложил брак на избраницата си чрез пръстен, поставен в авокадо, след 12-часов преход на връх Вихрен. Неслучайно избрал този плод и обстоятелства, тъй като Стела е веган и живее природосъобразно.

Младото семейство е в очакване на първата си рожба. Булката е в седмия месец на бременността си и ще ражда в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Плановете на съпрузите са да отглеждат бебето във Велико Търново, а след време да се върнат тримата в Германия.

„Ако положението в глобален мащаб се влоши, може би ще променим плановете си. Пред нас има много неизвестни и вероятно ще се наложи да решаваме бъдещето си в движение“, допълни Стела.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Сватба по време на пандемия: С предпазни маски Стела и Антоний Балъкови си казаха „да“ във Велико Търново

  • 15.04.2020 в 16:16
    Permalink

    Вътре в залата – с маски, излизат навън – без маски – трябва да следва глоба, защото се намират на публично място. И що за снимка е сватбената, или поне тази в сайта, на която и четиримата са „безлични“, т.е. с маски. Да ги е срам децата им един ден като гледат снимките, ако нямат други, де. Момата веган – ОК, минути за реклама, темата за здравето („няма по-важно от здравето“ – и това през сдтрастната седмица, когато Църквата казва „няма по-важно от Спасението“. Но според днешните учебници Възкресение Христово е „пролетен празник“, да не се дразнят „различните“, забравих… То богове много, а пролет една…) е актуална е в момента, веганството повишава имунитета, това е трябвало да се каже. А в БГ се ражда, по същата причина, поради която и тук се идва на зъболекар…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *