У нас

43-годишен мъж загуби битката с COVID-19, почина в болницата в Пазарджик

Мъж на 43 години от Пещера е починал тази сутрин в сектор „COVID“ на МБАЛ-Пазарджик, където се приемат болни с доказан коронавирус. За това информираха от лечебното заведение.

Болният постъпва в инфекциозното отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за COVID-19 e отрицателна. В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор. Пациентът е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация.

В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които, в тясно сътрудничество с лекарите от инфекциозното отделение, успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж. Така се стига до отбиване от апаратна вентилация с последваща успешна екстубация. След това състоянието на екстубирания пациент остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10.00 часа той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия.

Мъжът е имал и придружаващи заболявания – хипертония и незадоволително контролиран диабет.

По-рано днес на брифинга на Щаба съобщиха, че 676 общо са установените с коронавирус в страната ни до момента, увеличението е с 1% от вчера. За последното денонощие новите случаи на заразени са 7, от тях в болница са 6. Излекувани до момента са 71 души. 

Така общо починалите стават 32 души – 18 мъже и 14 жени.

В болница има 230 човека, от които 36 са в интензивно. Най-голямото струпване на болни е в София – 401 случая, 134 са в болница, 27 са интубирани. Следващи по брой болни са от Пловдив – 16, от които 4 са интубирани.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *