1375 четения

Какво вещаят звездите за периода 17 – 23 април

Здраве: Намалете темпото на работа и служебни задължения и се отдайте лежерно на идващите празници около Великден. Движете се повече, правете упражнения за укрепване на здравето, за да не се застоявате от прекаления престой вкъщи. Великденските празници прекарайте в спокойствие. Благодарете на всички, че са до вас и че посрещате здрави този празник. Не прекалявайте с престоя пред компютъра и телевизора, за да си спестите главоболието. Предпочитайте да четете любима книжка, която да ви отпусне и зареди с добро настроение.

Красота и външен вид: Не пренебрегвайте добрия си външен вид по време на празниците. Можете и сами да се погрижите за прическата и маникюра си. Спортувайте, за да запазите доброто си здраве и да засилите кръвообращението в тялото си. В неделя и понеделник можете да засилите своя имунитет, като си направите контрастен душ, редувайки студена с топла вода.

Хранене и диета: Не е допустимо да говорим за диети по Великден, но все пак внимавайте с количеството на порциите и не прекалявайте с тежките храни. Луната е намаляваща и ще попречи на пълнеенето, дори и да не спазвате традиционния си режим. Особено благоприятно ще се отрази постът при всички, които го провеждат до събота вечерта. След това обаче започнете по-леко захранване със салати и зеленчуци. Следвеликденски можете да започнете диета или хранителен режим в понеделник, вторник или сряда. Лунната диета тази седмица започва с настъпването на фаза новолуние в четвъртък и се провежда през целия ден.

Основни звездни аспекти: През този период Луната гостува във Водолей, Риби, Овен и Телец. Въпреки редуването на почивни с празнични дни, е време да обърнем и по-голямо внимание на своите служебни цели и как да ги постигнем, въпреки извънредното положение, в което се намираме. По време на Великденските празници Луната гостува в Риби и ни помага да се усамотим и да предпочитаме компанията на семейството си пред големите роднински сбирки, както сме свикнали да посрещаме празника до сега. Меркурий е основната действща планета на небосклона тази седмица, сключваща хармонични аспекти с Венера и Марс. Зарадвайте се на това, което имате и не търсете причина да съжалявате, че нещо ви липсва. Хармонията във взаимоотношенията с най-близките хора е гарантирана по време на празниците, а и в деловата седмица след това. В работните дни след Великден е възможно да осъществите разговори с важни партньори по бизнес и да направите решаваща за дейността си сделка. Внимавайте, квадратурата между Слънцето и Сатурн прави седмицата ви тежка, ако се оплитате в интриги, не говорите право и без задръжки. Не се страхувайте, че някой няма да ви разбере или ще се обиди, ако му кажете директно онова, което мислите.

 

ОВЕН

Пробвайте с добро

В последно време единствената ви цел е да наложите мнението си над останалите. Чудите се защо живеете в конфликти, защо другите не ви приемат и се държат агресивно спрямо вас. Вие сте тези, които ги провокират. Прибързаността ви напоследък е огромна. Поспрете се. Забавете темпото. Обърнете повече внимание на семейството си по време на Великденските празници. Не трапезата и ястията ще направят вашия празник, а добрите взаимоотношения. Имате шанса да ги стоплите и да ги задържите хармонични още дълго време. Не се колебайте да го направите. Светли празници!

 

ТЕЛЕЦ

Радвайте се на живота

Имате усещането, че Страстната седмица е заредена с доза напрежение и излишни емоции, които се редят една подир друга и ескалират на моменти. Избягвайте да се дразните за дреболии. Сега пред вас се е изправило предизвикателството да владеете нервите си и да се радвате на онези неща, които наистина правят живота ни пълноценен и благ. Грижете се за здравето си, като се храните здравословно и прекарвате повече време на балкона, вместо в стаята. Великденските празници са повод да стоплите взаимоотношенията си с най-близките. Да седнете на скромна трапеза, но с много усмивки и добро настроение да си създадете една прекрасна атмосфера. Имайте своите Светли празници и се радвайте на живота!

 

БЛИЗНАЦИ

Правите дома си уютен

Очаква ви хармонична празнична седмица. Дори около вас да се чувства напрежение, вие ще успеете да му устоите и да го победите с усмивка. Почти нищо не може да ви извади извън равновесие, като изключим хаосът и безредиците в дома ви във време на Великденска подготовка и празници. Не се притеснявайте да давате наставления и да организирате цялото семейство в подредбата. Не се увличайте в пазаруване. Този път празникът ще е по-семпъл, но пък за сметка на това – изключително щастлив и запомнящ се. Истината е, че в момента се чувствате прекрасно, въпреки извънредната обстановка в страната. Прекарайте своите Светли празници в уюта на дома си.

 

РАК

Разместете нещо вкъщи

Вие сте хора-домошари. Не ви пречи да си стоите вкъщи дълго време, стига да сте в хармонични взаимоотношения с близките. Нещо обаче напоследък ви дразни. Това е разположението на мебелите, цвета на някои завеси, може би фактът, че нямате подходящи покривки за идващите празници… Ето я и причината да мислите за разместване вкъщи, за обновление. Извадете от шкафа онези забравени Великденски покривки от преди години. Сменете пердетата и всичко ще бъде наред. Доброто настроение по време на празниците е гарантирано. Прекарайте тези свети дни с най-близките. Отношенията ви с тях са повече от хармонични. Така ще е и в седмицата след Великден.

 

ЛЪВ

Не бягайте от вниманието на близките

Когато сте на работа, си мислите за почивка. Когато дойде Великден обаче, по всякакъв начин си търсите причина да седнете пред компютъра, за да свършите това-онова уж неотложно дело в службата, за което си измисляте краен срок. Не бягайте от вниманието на близките си, защото точно сега те имат нужда от вас. Имат нужда от идеите ви и от това да направите своя общ празник още по-запомнящ се. Стартирайте дните си с кафе, което да пиете всички по едно и също време. Със закуска и сладки приказки. Сега имате време за цялото си семейство. Не си позволявайте да го пропилявате във вършене на дела, които можете да свършите и след вторник.

 

ДЕВА

По-спокойно

В седмицата до Великден сте напрегнати и доста емоционални в сферата на взаимоотношенията и любовта. Около вас постоянно се навъртат хора, които ви държат сметка, задават ви неизпълними задачи или просто ви напомнят, че закъснявате с изпълнението на даден ангажимент. Не се притеснявайте. Време имате. Игнорирайте всички, които ви създават напрежение, и се отдайте на планиране на предстоящите празници. Тях ще изкарате с най-близките си хора, така че не се увличайте в прекомерно готвене и чистене. Просто бъдете заедно и посрещнете Великден с отворени сърца и светлина в душите.

 

ВЕЗНИ

Говорете директно

Страстната седмица иска от вас да се изправите срещу най-близките си хора и да заявите точно това, което мислите. Не се страхувайте да изказвате личното си мнение и да отстоите личната си свобода. Периодът, в който се намирате, е хармоничен и всички ще ви приемат нормално, вслушвайки се в думите ви. По празниците си останете вкъщи и не съжалявайте, че ще се лишите от големите семейни събирания, които правите традиционно. Ще се убедите, че Великден с най-близките също е незабравим празник. В седмицата след това се съсредоточете в деловите си задачи. Едно интересно предложение ще ви амбицира да направите големи промени до края на април.

 

СКОРПИОН

В друга реалност

Дните преди Великден се оказват натоварени. Трябва да приключите делови въпроси, да сложите край на някои висящи проблеми и да разчистите сметки. Сега сте напрегнати и нервни, често пъти – избухливи. Сякаш без причина се палите. Емоциите ви извират от дъното на душите. Овладейте нервите. Празниците прекарайте в компанията на най-близките. Отпочинете от компютъра и телевизора. Не се натоварвайте с лоши новини, а напротив – релаксирайте с книга в ръка, далече от всички нашумели напоследък проблеми. Имате нужда да се изстреляте на друга планета, далече от реалността. Поне за малко. Поне за този Великден.

 

СТРЕЛЕЦ

Бъдете предпазливи

През дните до Великден, а и след това вие не бива да си позволявате преувеличаване на възможностите. Не бива да се представлявате като „по-големи“ от това, което можете да покажете от себе си. Да не давате повече, отколкото можете да раздадете. Не превръщайте щедростта си в повод вашите близки да ви обвиняват, че се грижите повече за чужди хора, отколкото за тях. Превърнете празниците в повод за приятни приказки вътре в семейството ви, вътре в дома ви. Ограничете контактите и си вдигайте телефона само за да приемете поздравления. Не давайте пари назаем, защото точно сега ще ви ги поискат хора не толкова от нужда, а просто за да пробват дали имате спестявания в настоящите времена. Не допускайте никой прекалено близо до себе си.

 

КОЗИРОГ

Дайте си почивка по Великден

Бързате да свършите всичко, което можете, преди настъпването на кулминацията на празниците. Но не си давате сметка, че така изяждате сами своето време и времето, определено за вашите близки. Отдайте се на любими действия, но не и на работа. Подредете вкъщи, направете планове за Великденския обяд, боядисайте яйцата. Вършете онова, което вършите извън традиционното си сиво ежедневие. Може би така ще вкарате малко цвят и ще направите празника още по-вълнуващ. Не допускайте срещи с други хора освен семейството си. През работната седмица след Великден помислете за плановете си за бизнес в следващите месеци. Поговорете с когото трябва относно своите намерения.

 

ВОДОЛЕЙ

Нещо ви тормози

Разсеяни сте в дните до Великден. Нещо ви тормози, но не намирате правилните хора, с които да споделите притесненията си. Това ви прави умислени, вглъбени в себе си. Отстрани обаче изглеждате сякаш не се заинтересовани за нищо. Вашите близки се опитват да ви предразположат, но не успяват. Ще преживеете своята вътрешна трансформация, но ви е нужно време. Не отхвърляйте подадената ви за подкрепа и помощ ръка от семейството. Сега сте в отлични взаимоотношения и така ще бъде занапред. Опитайте се да не работите по празниците. И без това няма да наваксате много с изостаналите задачи. Направете Великден уютен и скромен празник, който ще запомните – вие и вашите близки.

 

РИБИ

Успокоение

Страстната седмица разпусна напрежението при вас и отне доста от негативните емоции, които ви бяха облели в последните дни. Очаквате празниците с нетърпение, защото те ще ви дадат както спокойствие, така и време за душевно уединение. Липсата на контакти с много хора, независимо дали са лице в лице, или по телефона, ще ви облагороди. Сега имате нужда да се наспивате повече, да прекарвате повече време пред телевизора, изглеждайки интересен и хубав филм. Великденските празници ще ви доставят положителна енергия. Празнувайте с най-близките, с които в прекарвате времето си в последния месец. Успокойте топката, това искат идните дни от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *