България започва масово тестване за COVID-19

България ще започне масово тестване на населението за коронавирусната инфекция. Това стана ясно от изявление на министъра на здравеопазването, излъчено в профила на Борисов във Facebook.

„Досега ние провеждахме изследвания и тестване на хора, за които имахме съмнения и на хората, свързани с тях. Оттук нататък започваме масово тестване на българските граждани. Имаме 20 хиляди PCR тестове. Това е пътят, по който ще вървим – масово тестване“, обяви Кирил Ананиев от джипа на премиера преди влизането им в Банско.

„Зная, че медицинският персонал изживя много тежки моменти, и продължава да ги изживява, за което им сърдечно благодарим от името на премиера и правителството. Днес излезе доклада на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, в който се посочва, че България, благодарение на ранните превантивни мерки, е с най-малък брой заболели на 100 хиляди население и на трето място по ниска смъртност на 100 хиляди население.

dariknews.bg

One thought on “България започва масово тестване за COVID-19

  • 15.04.2020 в 22:23
    Permalink

    20000 теста за 6 милиона души, а вече може и 7 милиона да сме със завърналите се. Нещо не излиза сметката. По-интересното е как ще ни задължат да се изследваме – ако не искаме.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.