От Разпети петък до понеделник няма да се излиза от областните градове

Борисов: “Задачата ми е да ви опазя живи – край”, отсече премиерът

„Задачата ми е да ви опазя живи – край!“ – лаконичен беше премиерът Бойко Борисов. „Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас /б.р. – прекръства се/, така да минем. Така че ще започвам и свършвам с едно – искам да запазим българите живи и здрави“, категоричен беше Борисов.

Той заяви, че вече има заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за пазарите. „Пазарите ще работят и утре, а след това ще отворят чак в понеделник след Великден. „Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък, затова за три дни ще издържат. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика – изсъхна ми лукът“, възмути се Борисов. И припомни, че няма да се позволява напускането на областните градове от Разпети петък до понеделник. „На Разпети петък не работят. Не могат да напускат областните градове“, аргументира се Борисов, че пропускателният режим ще е строг, след като повечето хора ще почиват.

Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, аз ще направя, колкото и да ни мразят за това. Всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме, отбеляза Борисов.

dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.