Петокласничка от СУ „Емилиян Станев“ с награда от национална конференция по гражданско образование

ПЕТОКЛАСНИЧКАТА В СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА спечели трета награда от Националната конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“, която се проведе в Добрич. Отличието на Деси е за нейната приказка „Моят дом и град – моята крепост“.
Конференцията е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година. В нея са участвали ученици от 4 до 12 клас, разделени в три възрастови групи. Кандидатите  са разработили проекти под ръководството на свой учител.
Целта е била децата да получат възможност за творческа изява на познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование, като се акцентира върху моралните качества и духовните ценности. Темата на конференцията е глобална, заглавията на творбите и наименованията на проектите могат да са различни, достатъчно е да имат тематична връзка с глобалната тема, разказва учителката по литература Цветелина Маринова.
Три нейни възпитанички – Маргарита Мирчева, Полина Савова и Десислава Добрева са допуснати до втория етап на конференцията. И трите са петокласнички. Полина е ученичка в паралелка по изобразително изкуство, а Маргарита и Деси са ученички в музикалната паралелка. Освен че е добра по литература, Деси е член и на прочутия духов оркестър на гимназията „Джуниър бенд“.
снимки: Емилиян Френчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *