57 четения

Дори нудистите в Чехия са задължени да носят маски срещу коронавируса

Нудистки плаж на езеро в Чешката република се прочу по време на пандемията от коронавируса, след като дори Си Ен Ен съобщи, че местната полиция настоява нудистите да носят предпазни маски на лицата, съобщи ДПА.

Полицията публикува предупреждение в интернет под мотото: „Голи тела – да, открита уста – не“. Изглежда, то дава добри резултати, каза говорителката на полицията Маркета Яновска пред ДПА.

През почивните дни за Великден полицията не е установила други нарушения в района на плажа край курортния град Лазне Бохданец. В Чехия носенето на защитни маски на лицето е задължително от 19 март като мярка срещу разпространението на коронавируса. Изключение бе направено единствено за онези, които излизат да тичат на открито. Говорителката на полицията обаче ясно заяви: „Не смятаме за спорт това да лежиш гол във водата“.

Балнеоложкият курорт Лазне Бохданец е разположен на около 90 км източно от столицата Прага. По данни на чешкото министерство на здравеопазването в страната има 6101 потвърдени случая на зараза с новия коронавирус до вторник вечерта, досега от Ковид-19 са починали 161 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!