241 четения

Регионалният инспекторат на образованието търси мнението на родители за дистанционното обучение

 

КАКВО МИСЛЯТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО, КОЕТО ВЪРВИ ВЕЧЕ ЕДИН МЕСЕЦ, ИСКА ДА ЗНАЕ ЕКИПЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Експертите са пуснали анкета с 16 въпроса, които касаят участието на децата в електронната форма и какви са причините, ако учениците не работят по този начин. Какви канали за обучение използват учителите, какви са предимствата и недостатъците в онлайн обучението, средно по  колко домашни работи на ден получава ученика, колко часа за подкрепа и помощ отделяте на вашето дете, са част от въпросите, които задава инспекторатът. Анкетата дава възможност на родителите те да кажат удовлетворени ли са от провежданите учебни занятия, както и да направят препоръки за подобряване на обучението от разстояние.

Срокът за попълване на анкетата е 22 април.

„Въвеждането на извънредно положение и старта на масовото прилагане на дистанционно обучение постави в нова ситуация всички участници в образователния процес – учителите, учениците и техните родители. Обучението на Вашите деца никога до този момент не е било лишено от нещо толкова важно като ежедневното общуване с учителите и съучениците им в класните стаи на училището. С Ваша помощ бихме искали да проследим модела на взаимодействие ученик-учител-родител при въведеното обучение от разстояние. Така ще можем да бъдем полезни чрез подкрепата, която оказваме ежедневно на учителите и ръководствата на училищата за изграждане на ползотворни отношения в интерес на децата.
Екипът на Регионалното управление на образованието – Велико Търново се нуждае от Вашето откровено мнение за случващото се, за да можем заедно да работим за подобряване и развитие на обучението в електронна среда”, се казва в мотивите на публикуваната анкета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *