Седемдневна прогноза: Въпреки чудесното време на Великден – останете си вкъщи. Захлаждане се очаква от понеделник

Днес ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 22° и 25°.

В събота и неделя ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°.

В понеделник преди обяд облачността ще се увеличи. След обяд ще бъде значителна и късно след обяд и вечерта се очакват превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток и с него нахлува по-хладен въздух. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 12° и 15°.

От вторник до четвъртък ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 12° и 15°.

Над западните и централни части на Стара планина днес ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12°. В събота и неделя ще има незначителна облачност . Ще духа силен вятър от северозапад, който в неделя вечер ще отслабне. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12°. В понеделник ще има променлива до значителна облачност. Късно след обяд и вечерта ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, който постепенно ще се ориентира от изток. Температурите на 1200 м рано сутринта ще бъдат около 10°, през деня ще се понижават. От вторник до четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *