56 четения

ВМРО дари предпазни шлемове за лекарите от Македония

Предпазните средства са за медиците от другата страна на границата, които се борят на първа линия с COVID-19

Нашите братя в Македония са също засегнати от пандемията и ние считаме за наш дълг да бъдем редом с тях в борбата с болестта.

Шлемовете бяха предадени на НП Владимир Кръстевски – вр.и.д. посланик на Р С Македония у нас от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Защитните пособия са изработени от русенския университет на 3D принтери, като ВМРО предостави материали и за още близо 500 шлема, които да послужат за нуждите и на медиците у нас.

Това е част от дарителската кампания, която войводите провеждат в цялата страна в борбата с COVID-19.

Припомняме някои от актовете на дарение на Патриотите от ВМРО:

Народните представители от ВМРО направиха парично дарение за Банско, когато туристическият град бе под карантина. От партията във Великотърновско пък също дариха предпазни шлемове на свещеници и духовни лица, за да бъдат предпазени по време на светлия християнски празник Великден. Търновските патриоти дариха шлемове също и за домове за стари хора. Депутатът Юлиан Ангелов дари за хората от село Драговищица 1 тон брашно, за да не изпитат нужда по време на предстоящите празници. Той също така направи дарение на предпазни маски за нуждите на полицаите в Костинброд. ВМРО – Русе дари на Спешна помощ в града носилка, предназначена за транспорт на пациенти с остри инфекциозни заболявания. Общинските съветници от партията в Русе, депутатът от района Искрен Веселинов и областният управител Галин Григоров направиха дарение и на УМБАЛ „Канев“ – изолационна носилка за вътреболничен транспорт. Министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, народният представител в ПГ на „Обединени патриоти” д-р Калин Поповски и общинските съветници от партията в Плевен направиха дарения за УМБАЛ „Георги Странски“ – 300 предпазни шлема и 1000 маски, и за новооткритата PCR лабораторията във Втора клинична база на Медицинския университет гр. Плевен – 2000 лв. Плевенският депутат Поповски направи дарение към УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен – 500 предпазни маски, които се ушиха в завода за шиене на костюми в града. Дарения за болнични заведения в своите райони направиха и силистренският депутат Александър Сабанов, както и великотърновският Милен Михов. В Смолян от ВМРО направиха дарение за Българския червен кръст. ВМРО – Враца, и народният представител от района Красимир Богданов също даряват маски в различни населени места от областта. Столичният общински съветник Карлос Контрера подсигури за Кремиковци и Ботунец лични защитни средства и дезинфектанти. ВМРО – Карлово, направи дарение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и на Спешна помощ. Момчетата от патриотичната партия сами събраха средства помежду си и зарадваха медиците с многократни и еднократни предпазни средства. Сред даренията са хирургически наметала за еднократна употреба, гащеризони с висока степен на защита, калцуни, друг вид гащеризони за еднократна употреба. Общинските съветници от ВМРО във Варна дариха възнагражденията си за закупуване на маски, дезинфектанти и други консумативи от първа помощ за Центъра за настаняване от семеен тип – Могилино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *